Telefoon 0344 200 106  |  info@glasnettiel.nl  |  Contact

Van, voor en door ondernemers 

Veel gestelde vragen van klanten

Aansluiten (15)

Glasnet Tiel wordt opgeleverd met in ieder geval de mogelijkheid direct gebruik te kunnen maken van de dienst internet. Daarnaast is Glasnet Tiel als open netwerk, met maximale keuzevrijheid voor de ondernemer, verbonden met o.a. de Amsix in Amsterdam. Voorzien wordt dat meerdere leveranciers van andere diensten over glasvezel hun diensten aan zullen gaan bieden op Glasnet Tiel.

NB: u benadert hiervoor zelf de dienstenleverancier, maakt uw interesse in een bepaald product kenbaar en verzoekt de dienstenleverancier dit product op Glasnet Tiel te leveren. Uw vaste eigen leverancier voor ICT-zaken kan u helpen met objectief advies, de aansluiting op uw eigen specifieke bedrijfssituatie en de keuze voor een bepaalde leverancier.

De volgende categorieën van diensten zijn momenteel op de Amsix beschikbaar:

  • Internet (desgewenst met spam-/virusbeveiliging, e-mail, webhosting etc.)
  • VoIP telefonie
  • Datacommunicatie
  • Beveiliging
  • Zorgsystemen
  • Automatisering
Category: Aansluiten

Neen, ieder bedrijf (adres) heeft een eigen aansluiting, een eigen glasvezelmodem en een eigen contract met Glasnet Tiel. Wat in een aantal gevallen wel mogelijk is, is het ‘delen’ van de eenmalige aansluitkosten. In dat geval worden de graafwerkzaamheden en het leggen van de kabel van de erfgrens naar de rooilijn van het pand één keer uitgevoerd, t.b.v. meerdere aansluitingen in het pand. Op het glasvezelmodem zijn 4 ethernetpoorten aanwezig. Hoe u deze poorten in uw pand aansluit en verdeeld is uw eigen verantwoordelijkheid. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat bepaalde diensten mogelijk een aparte poort vereisen, nu of in de toekomst. U kunt eventueel advies vragen bij uw gebruikelijke adviseur voor ICT-zaken om de (on)mogelijkheden te beoordelen.

Category: Aansluiten

U kunt uw huidige aanbieder vragen om het contract eerder te beëindigen, maar u bent afhankelijk van de bereidwilligheid van uw leverancier. Waarschijnlijk moet u het contract uitdienen. Wellicht kunt u uw leverancier verzoeken het voortaan te leveren over de infrastructuur van Glasnet Tiel (waarmee uw leverancier van internet dienstenleverancier op het Glasnet Tiel zou worden). De procedure van opzeggen van uw huidige contract kunt u opvragen bij uw huidige leverancier.

Category: Aansluiten

Ja, dat kan. Het levert in veel gevallen zelfs interessante kostenvoordelen op. Bovendien zijn er meer functies mogelijk. Neem contact op met een dienstenleverancier van telefonie over glasvezel om u te laten voorlichten over de mogelijkheden en de kosten.

Category: Aansluiten

Mogelijk, maar dit is niet bij iedere aanbieder van internet opgenomen in het standaard pakket. U kunt hiervoor bij de dienstaanbieder van internet terecht.

Category: Aansluiten

Glasnet Tiel is een open netwerk, verbonden met o.a. de Amsix in Amsterdam.  Meerdere leveranciers van telefonie leveren hun diensten via een NDIX koppeling over het glasvezelnetwerk van Glasnet Tiel.

Category: Aansluiten

Glasnet Tiel is een open netwerk, verbonden met o.a. de Amsix in Amsterdam. Mocht u interdiensten van uw huidige dienstenleverancier af willen nemen via Glasnet Tiel, vraag uw dienstenleverancier dan contact op te nemen met Glasnet Tiel. U kunt een keuze maken voor een leverancier via NDIX. Op marktplaats staan bijna 100 leveranciers met wie u zaken kunt doen.

Category: Aansluiten

Mogelijk moeten er wat instellingen worden veranderd op elke werkplek / PC in de software waarmee de verbinding wordt opgezet. De leverancier van de verbinding en software waarmee momenteel wordt thuisgewerkt kan u hierbij het beste helpen.

Category: Aansluiten

Ja, alle soorten communicatie en dataverkeer die te maken hebben met alarm en cameratoezicht kunnen technisch gesproken op glasvezel worden doorgegeven. Uitzondering hierop vormen brandmelders en brandmeldings installaties, waarvan de eisen (nog) verhinderen dat het via glas wordt aangesloten (certificering wordt in toekomst wel verwacht). NB 2: u heeft hierbij altijd een dienstenleverancier nodig (dit kan uw huidige leverancier van de beveiligingsinstallatie zijn, maar kan ook een nieuwe, in glasvezel gespecialiseerde partij zijn) om aanpassingen te maken.

Category: Aansluiten

Het glasvezelmodem moet in een droge ruimte opgehangen worden (niet buiten) waarvan de temperatuur tussen de 0 en 35 graden Celcius blijft. Bovendien moet een 220/230V stopcontact aanwezig zijn. De plek moet zo dicht mogelijk bij de buitenmuur liggen. Normaal gesproken is dit de meterkast of vergelijkbare ruimte, waar momenteel ook NUTS- en telecomvoorzieningen het pand binnen komen. Een server ruimte kan ook geschikt zijn. Tijdens het bezoek bekijkt de specialist graag samen met u wat de meest geschikte plaats is

Category: Aansluiten

Er wordt in een bedrijfsbezoek door een partij de lokale situatie bekeken. Daarbij blijkt bijvoorbeeld ook welke voorzieningen of voorbereidende maatregelen eventueel getroffen moeten worden. Voorbeelden kunnen zijn: aanleg van een stopcontact op de plaats waar de modem komt te hangen, zorgen voor toegang tot het terrein, pand en ruimte, afspraken maken om eventuele overlast zo veel mogelijk te voorkomen, etc..

Category: Aansluiten

Een aansluiting op het eigen glasvezelnetwerk is in verhouding tot ADSL meestal duurder, maar met glasvezel krijg je veel meer en kan je forse kosten besparen, waardoor het voor de meeste bedrijven meteen interessant is aan te sluiten. Extra voordelen: supersnelle up/download snelheid, veel meer bandbreedte, nieuwe mogelijkheden van werken (innovatie) en kostenbesparingen.

Nb maakt u gebruik van SDSL verbindingen en/of huurlijnen dan is het zeker dat u goedkoper uit bent met glas van Glasnet Tiel. Omdat ons netwerk zonder winstoogmerk opereert is er altijd sprake van een eerlijke prijs per aansluiting, waarbij indien het netwerk verder groeit (meer aansluitingen) de maandelijkse aansluitprijs op termijn naar beneden bijgesteld kan worden. Vergelijk je de prijs met andere glasvezel aanbieders dan zijn we gegarandeerd factoren (!) goedkoper en leveren we dus veel meer bandbreedte tegen een veel lagere prijs.

Category: Aansluiten

Glasnet Tiel adviseert om in eerste instantie gebruik te maken van uw gebruikelijke eigen leverancier voor ICT en telefonie zaken, die u gewend bent voor dit soort vragen te raadplegen. Indien zij niet bekend zijn met Glasnet Tiel kunt u hen adviseren contact op te nemen met Glasnet Tiel voor inzicht in onze werkwijze  zodat een goed advies opgesteld kan worden.

Category: Aansluiten

Er wordt een glasvezelmodem gemonteerd. Tot het modem wordt de installatie door Glasnet Tiel verzorgd. Vanaf het modem is de aansluiting uw eigen verantwoordelijkheid. Uw interne medewerker(s) die verantwoordelijk zijn voor ICT en telecom worden hierbij betrokken. Wellicht heeft u een externe (derde) leverancier op het gebied van ICT en telecom die u in dit soort gevallen gewend bent in te schakelen. Technisch gesproken moet ten minste 1 UTP-kabel van het interne netwerk worden aangesloten op het glasvezel modem (met een RJ45 plug). Deze wordt met het netwerk verbonden op eigen actieve apparatuur (bijvoorbeeld een switch of router). De aansluiting kan eventueel rechtstreeks met een PC worden verbonden.

Category: Aansluiten

De bedrijven op de bedrijventerreinen Kellen, Latenstein,Westroijen en Medel. Op de website van Glasnet Tiel vindt u ook informatie over de gebieden waar glasvezel is aangelegd. U kunt op onze website een postcodecheck uitvoeren.

Category: Aansluiten

Overig (3)

U kunt meer informatie ontvangen door:

  • Spreek eens een collega ondernemer aan over zijn/haar ervaringen
  • Email uw vraag naar het glasnet Tiel team, klik hier
  • Vraag een gesprek aan met een van de Glasnet teamleden, klik hier
Category: Overig

Ja, technisch gesproken is dit mogelijk. U heeft waarschijnlijk een dienstenaanbieder nodig om dit voor u in te richten. Neem contact op met de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Tiel als u meer wilt weten over de mogelijkheden die voor bedrijventerreinen door collega ondernemers zijn georganiseerd. U kunt tevens uw dienstenleverancier benaderen met dit verzoek.

Category: Overig

De glasvezel wordt gemaakt volgens unieke processen waarbij glas wordt omgezet in duizenden laagjes transparant kwartsmateriaal. Deze technologie levert een kwalitatief hoogwaardige glasvezel op met een grote transmissiecapaciteit en een minimaal signaalverlies. De afmetingen van de vezel zijn met het blote oog niet waarneembaar (zie het als een menselijke haar). De glasvezel heeft een diameter van slechts 125 micron. Inclusief de beschermlaag (coating) is dit 250 micron. Op een zo’n dunne glasvezel kan meer dan 1 Terabit (is 1.000.000 Mb) informatie per seconde (!) getransporteerd worden. Glasvezel is dus zeer snel, kan zeer grote hoeveelheden data transporteren, is veilig en is zeer toekomstvast.

Category: Overig